Shampoo voor honden

Shampoo voor honden gebruiken is dat verstandig? Zeker weten, indien je speciale hondenshampoo gebruikt. De vacht en huid van een normale en gezonde hond hoeft niet geregeld te worden gewassen, echt maar maximaal 3 keer per jaar.

Als de vacht vuil is of ruikt, dan bestaat de behoefte om het dier eens te wassen. Het wassen doe je altijd met hondenshampoo en het nut daarvan is onder andere verwijderen van huidschilfers, het reinigen van de poriƫn en glans geven aan de vacht.

Toch hebben sommige honden met een normale huid geen behoefte aan shampoo, want in sommige shampoos zitten sterk uitdrogende en reinigende bestanddelen die overmatig veel huidhoorn verwijderen of juist de beschermende vetlaag van de huid aantasten.

In sommige gevallen kun je dan ook het beste gebruik maken van zuiver water. Gebruik daarom milde honden shampoo. Vooral als je hond een afwijkende huid heeft, zal het gewassen worden met speciale shampoo voor honden.

Welke shampoo is het beste voor mijn hond?

Dit hangt volledig af van de aanleiding tot het wassen. Als het om een hond met een normale huid gaat die gewassen moet worden omdat het vies is, dan zal een milde hondenshampoo voldoen. Voor meer informatie kun je het beste de website van Tinki.nl bezoeken.